Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rättsprocessen

Jag sitter i förhör
med mig själv,

beslår mig med motsägelser
och lögner

målar in mig i ett hörn,
samlar bevis,

sammanställer ett oklanderligt
och fullödigt förundersökningsprotokoll

som jag som kammaråklagare
grundar beslutet om åtal på,

och vars innehåll jag strax ifrågasätter
och försvarar
i mina roller
som åklagare och försvarsadvokat
i Tingsrätten

tills jag som Rättens ordförande
och min månghövdade roll som nämndemän
utmäter straffpåföljden

som i de flesta fall blir ett lagom dåligt
samvete,

eller i svåra fall ätstörningar,
alkoholism eller annat drogberoende,

eller när skuldbördan blir övermäktig,
suicid

eller kanske långdragna fjällturer
i ogynnsam väderlek,

eller timme efter timme
av plågsam ljudkonst,


eller så skyndar jag till Niemisels Livs
och köper en stor chokladkaka
och förlåter storsint mig själv
medan jag mumsar
och kör domskälen
i papperstuggen!




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-04-06 10:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP