Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
'Ansvarsfrihet' är ett idiotiskt begrepp. Ingen är fri från att ta ansvar och visa hänsyn, vilket rent historiskt har visat sig i det långa loppet. Försök bara spotta nonchalant i motvind, för bästa förståelse. En skenbild av månen.


Något litet om att ge mig frihet





Visst är det jobbigt
att ta ansvar och visa hänsyn.

Då det går så mye lättare
att visa andra att du
lämnat huvudet hemma,
då du gick ut.

Lika jobbigt är det
att visa andra att du själv
kan vara en vän,
fast du ofta nog visar dig
behöva en själv.

Men det finns
en fin lösning på problemet.
Låtsas att det är en tävling,
en sport och att det finns något att vinna.
Så får du litet omväxling i livet även.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-04-09 20:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP