Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Röd skygglapp

Törstande påfåglar
Gapande efter små kliv uppåt,
Parningslek för de egna

Och ni minns,
Arbetets söner

Glasögon utan skärpa,
Maskinen har sin egen lön
Far står utan pension,
Viftar i etern efter en stängd gräns,

Karln som alltid älskat nya vänner,
Och alltid mist sina gamla
Ber nu alla att gå.

Och ni minns,
Arbetets söner

Ångande tonåringar i överslafen
Dikterar golvets röst,
Helt utan att förstå
Att golvet fallerat

Och ni minns,
Arbetets söner




Fri vers (Fri form) av Adurge
Läst 154 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-04-06 16:43



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Detta är riktig poesi!
2019-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Adurge