Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Pausdikt


Närheten till havet

 

 

Dofter av tång och tjära
når mig redan vid 
riksgränsen

Det är en märklig 
reaktion 
att känna närhet på 
avstånd

På den slingrande 
vägen till Ishavets
port skärps mina 
sinnen igen

Det är märkligt att 
känna en sådan 
kärlek på 
avstånd

Jag är redan i harmoni
med naturen och 
människorna när
resan tar slut

 

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 298 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2019-04-06 17:05

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Havet både fascinerar och inspirerar.
2019-04-13

  TrollTörnTrappan VIP
"närhet på avstånd" är härligt formulerat!! och möjligtvis sannare ju längre norrut man kommer??
2019-04-09

  Respons VIP
Vackert!
2019-04-08

  Poeten Salvador VIP
Det fjordblåa
2019-04-07

  Öknens Ros VIP
En harmonisk känsla som infinner sig.
2019-04-07

  ULJO
Är obeskrivlig. "Dofter av tång och tjära"
2019-04-07

  Kungskobran VIP
Känslan när man närmar sig Narvik och ser hela Ofoten breda ut sig, är obeskrivlig.
2019-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten