Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till mötes


Skulle till min nyfunne vän i Råneå. Halvvägs österut
mellan Luleå och Råneå vid nittontiden i marskvällen
åkte jag och en annan kärra strax bakom en långtradare
i ett antal kilometer. E4:an är här delad genom mitträcke.
När tvåfältsfilerna återkom körde framförande om. Innan
han helt hunnit återgå till sin högerfil framför långtradarn
började jag min omkörning. Under färden förbi upptäckte
jag pilen för avsmalnande väg och orsaken till att den
framförandes omkörning tagit så länge. Personbilen framför
honom kröp nämligen fram i 90-95 på 110-väg. Stresspåslag.
Med en hårsmån lyckades jag prångla mig in ledet utan
missöden. Väl framme steg jag lättad ut i den nu rätt kulna
kvällen och tog några djupa andetag.

Inomhus hos Britta värmde öppna spisen och doften av
köttrullader gick inte att ta miste på. Förmedlade lugnt det
som försigått.
- Helt galet Gustav. Du kom undan med ett nödrop, utbrast
hon skärrat.
- Men nu är jag här. Safe and sound.

Efter härliga rullader, smörgåsgurka och pressad potatis
dåsade jag ner i en soffa. En steglös rodnad spreds över
hennes ansikte. Hon log,men några kråksparkar vid ögonen
syntes ännu inte till. Kände hur mitt imaginära jag gled över
i förundran och betagenhet och in i en sannare tappning av
mig själv.
- Du berör, sa den lena stämman.
- Jag såg dig eller någon mycket lik dig komma mig
till mötes i drömmen, stötte jag fram.
- Vad sa hon till dig?
- Jag såg bara henne komma, svarade jag.
Hon kastade sitt mörka hår bakåt och drog en borste
igenom. I samma stund bad hon mig fimpa ljuset.
- Du är väldigt lik den jag känner jag vill va me. Hur
känner du inför mig? undrade hon försynt.
- Som en lucköppning om julen förr.
Då såg jag leendet med kråksparkar och allt.




Prosa (Kortnovell) av BenGust VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-04-06 17:45



Bookmark and Share


  Kensy65 VIP
Fin verklighetsskildring där du fått med lite dramatik värme och kärleksfullhet, tack.
2019-04-11
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP