Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fågelmorden. En deckarföljetong: del 10

 

Petter böjde sig över Finks kropp, som redan börjat lukta en smula, trots att det var november och snö i luften. Jag höll andan. När Petter gjorde en ansats att röra vid kroppen skrek jag till.

- Låt bli! Fingeravtryck! Du kan ju bli misstänkt!

Petter teg och pekade på ett visitkort som stack upp ur fickan på Finks kavaj.

- Det där skulle man allt gärna vilja se närmare på.

- Jo, kanske är det en hälsning från mördaren, sa jag. Men rör det inte!

Petter tog ett foto på sin brors kropp med mobilen, och en närbild på visitkortet. Sedan sjönk han ihop på trappan jämte mig och grät.

- Min ende bror! Jag var alltid avundsjuk på honom. Mamma skjutsade honom till särskolan och till bowlingen, medan jag fick cykla i ur och skur till fotbollsträningen. Kunde jag hjälpa att han hade en medfödd funktionsnedsättning?

Medan Petter begravde huvudet i händerna tog jag upp mobilen ur jackfickan och ringde 112.

 




Prosa av Nanna X
Läst 216 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-04-12 07:25



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Vid närmare anblick : att Petter inte tycks ha något problem med att fota liket, och först därefter faller i gråt - en smula uppseendeväckande ändå?!
2019-04-14

  TrollTörnTrappan VIP
Spännande att det är först nu som hon ["jag"] hinner /orkar /känner för /kommer ihåg att slå en signal till Farbror Blå. Annas hjälpande händer höll henne nog kvar i trance....
2019-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X