Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fågelmorden. En deckarföljetong: del 12

 

Sture öppnade dörren till lägenheten för Petter och mig, och vi slog oss ner vid köksbordet. Det himmelsblå golvet tycktes ha växt ytterligare sedan jag såg det senast. Nu tog jag tacksamt emot det glas vin Petter serverade. 

- Vad är det som har hänt? frågade Sture och såg in i våra bekymrade ögon.

Petter och jag turades om att berätta. Sture lyssnade uppmärksamt. Jag såg att han försökte hålla masken, men anade ändå att han blev väldigt berörd av historien. 

- Pardal var en av mina bästa vänner, förklarade Sture när vi berättat färdigt. Han har jobbat hos min pappa i över tio år. Han kunde hotell och restaurangbranschen från grunden. Bäddat varje säng blandat varje drink.

- Din pappa?

- Jo, hotelldirektören. 

Sture började snyfta och Petter lade armen om hans axlar. Då knackade det på dörren. Petter öppnade, Anna och Elina eller vad hon nu hette klev in. De båda kvinnorna hängde av sig sina ytterkläder men stod kvar i dörröppningen. Först undrade jag varför, men så såg jag att det var för att kyssas.

 




Prosa av Nanna X
Läst 169 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-04-14 07:20



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Ahhh, har ännu en gång läst ifatt mig i denna rafflande deckarföljetong (eller följetång... någon kommer ju förhoppningsvis hamna i knipa pga dessa mord). Gillar att du begränsat avsnittens längd så att de blir njutbara att läsa i detta digitala landskap! Tycker också om det måttliga tempo som din berättelse har - det ger tid till reflektioner/spekulationer omkring händelseförloppet för mig som läsare... Ser fram emot fortsättning!
2019-04-17

  Nanna X
Nu tar det kanske ett par dagar innan nästa avsnitt. Deckarförfattaren måste hämta andan.
2019-04-14

    ej medlem längre
Härligt med lite erotik mitt i allt våld och elände. En kyss förlänger livet.
2019-04-14

  TrollTörnTrappan VIP
Ajaj, där fick sig min teori en törn... Trodde ju Anna och Eliza var samma person. Eller så ser jaget här dubbelt - efter ytterligare en dos vin ;-)
2019-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X