Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagsskifte

Vintern ser på oss
Med den bortvända blicken
Och låter sin hinna av vakenhet
Ge våra ögon skiktöppningar till
En klarvit upplevelse av morgon

Det är efter en tid
Då snöglopp är en alldaglig företeelse
Men våren är ännu inte påtänkt
Det är årstidernas botten
Som talar om vindarnas piskande rörelser över fälten
Men som har drivkraft till att tvinga oss följa med
Och rusa genom vakenheten var morgon
Sedan livet börjat om




Fri vers (Modernistisk dikt) av Lennart Andersson
Läst 89 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-04-06 23:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson