Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dynamo

Är det på grund 

av känslorna

som vi kritiserar

eller berömmer varandra

 

Finns det någon 

mänsklig storlek

som är oberoende

av sammanhanget

 

Är det genom 

ilska och glädje

kärlek och hat

vi blir mänskliga

 

Är det i spänningen 

mellan godhet och ondska 

vi upptäcker vår ensamhet

och vår gemenskap

 

Skall vi alla pendla

mellan depression och lycka

till vi slutligen kan somna

i gemenskapens ljusa mörker

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-04-07 05:54



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
ja, bra!

- hur mycket av det vi tror är vårt jag beror på att vi lever tillsammans med andra - (tänker på legender om grottbarn och vargbarn...)?

- men utan ensamheten och fantasin, vad är vi då?
2019-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP