Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fågelmorden. En deckarföljetong: del 13

 

Anna och jag hade som jag nämnt känt varandra i många år, men vi hade båda två varit alltför reserverade för att diskutera våra erotiska äventyr. Nu förstod jag i vems säng Anna vilat när jag ockuperat hennes. 

Anna och Eliza eller vad nu kvinnan hette stod kvar i sin omfamning en lång stund, precis innanför dörren. Så släppte de slutligen taget och verkade först nu få syn på Petter, Sture och mig vid bordet. Sture harklade sig diskret.

- Hej. Hur var det på konferensen? frågade jag.

- Trevligt. Min presentation om tornsvalans släktskap med kolibrin gick fint, och Elisabets om tandnattskärrans förklädnad fick jättemycket beröm, svarade Anna. 

- Roligt, sa Petter, och serverade två glas vin åt Anna och Elvira, som just slagit sig ner vid bordet.

- Tandnattskärror är nattfåglar som på dagen använder sina fjädrar för att kamouflera sig. Arten är utrotningshotad, fortsatte Anna. Eller hur Elisabet?

Den blonda kvinnan nickade medhåll.

- Jag vet det, sa jag. Anna kunde vara tröttsamt pedagogisk ibland. 

- I morgon blir det föreläsning av gästprofessorn och sammanfattning.

- Jag kan inte komma i morgon, sa jag. Jag ska på förhör hos polisen eftersom jag hittade två lik på bakgården. 

- Jag vet det, sa Anna.

 




Prosa av Nanna X
Läst 178 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-04-18 07:23



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Asså, denna där med det shape-shiftande namnet är ju skumt misstänkt - men kanske lite för misstänkt skum för att vara mördarskurkskum... Kanske Anna ligger nära till hands i sin mångvetande påfågelpräktighet?? Spännande!!
2019-04-18

    ej medlem längre
Gästprofessorn klart misstänkt. Litar inte ett spår på sådana! :)
2019-04-18

  TrollTörnTrappan VIP
Oj, här serverar fröknarna fler fågelfakta än i något föregående kapitel?! Frågan blir för mig ifall Annas sakliga flöde fungerar som förklädnad...? ...och huruvida Elizabella egentligen är en kameleont-kolibri som älskar att få sitt namn utbytt ;-)
2019-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X