Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tröttsamt spela med i familjesläktens skådespel

Man föds till jorden utan att välja
man har inget val att utse den som
är ens förälder utan det är redan utvalt
syskon har man heller inte valt
det enda man äger är ett givet liv
blodsband betyder inte att man
står nära varandra eller att man
måste umgås & gå på fester av olika slag
varför ska man tvingas in i massa
påhittade mönster former mallar
om man inte känner upplever
att man är uppmärksammad
för den man är & sedd & bekräftad
kan hända det finns psykopater
mytomaner & narcissister i skaran
de om någon vill ha äganderätt
synas höras & ofta ha sista ordet
spela med i en väl spelad roll
kan man alltid göra & låtsas
att tillvaron är helt fantastisk
galant & superb & att skalet
är väl skräddarsydd för åskådarnas
betraktande ögon uppifrån & ner
kanske en ny hårfärg som glänser
ny frisyr som sticker ut i mängden
välsminkat fejs & glimmande smycken
skorna får inte förglömmas
de ska lyfta upp till högre höjd
detta kan också kallas för
ett spel för galleriet
sen när scenen är klar & ridån gått ner
kommer tystnaden smygande
folk går åt olika håll & inom
känns en konstig tomhet
rötter finns men ibland så
upplevs det som om de dragits
upp ur jord som inte bevattnades
med omtanke i livets alla förhållanden
odlad vänskap i både ord & handling
bevattna rötterna med uppriktighet
mycket kärleksfulla gärningar
gör att man längtar till att få träffas
då uppstår fina ärligare möten
det är tröttsamt att spela med
i familjesläktens skådespel
störst bäst & vackrast
passar bra in







mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 346 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-07-15 10:35



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Ett sanningens ord.
2019-07-15
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP