Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets frågor

väljer du att tro
att livets frågor
har bara ett rätt svar?

väljer du att tro
att det finns alternativ a, b och c
och att bara ett av dem är rätt – för alla?

väljer du att tro
att det finns bara svart och vitt
och att regnbågen har bara sju färger?

väljer du att tro
att det finns bara vinnare och förlorare
och att just du kan se skillnaden?

eller väljer du att se gråskalor,
färger och nyanser som bara den ser
som vågar tänka utanför lådan?

vågar du föreställa dig
konstverk som målas utanför ramarna?
spel som spelas utanför de inrutade spelplanerna?

vågar du tro på
en värld bakom spegeln, ett parallellt universum –
vågar du tro på ett eget Underland?




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-04-07 19:24



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Tro eller inte tro det är frågan

Slå sig till ro eller inte slå sig till ro
det är frågan
2019-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP