Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skymnings- dystopi

vi sitter med varsin ljummen öl och uppgivet tänker
på hur vi ska komma på rätt köl och solen sig sakta sänker

ni som regerar verkar ju totalt sakna koll
vi protesterar och strejkar men vad spelar det för roll?

festen är snart slut nu, snart är det slutsupet
men ni kör bara på i full fart ut över stupet

vad tjänar det till att tänka på natur och miljö?
ni gör ju som ni vill ändå och vi ska alla en dag dö

det blir plötsligt obetydligt med civilisationers uppgång och fall
när det blir allt mera tydligt att hela jordklotets saga är all

så nu får ni ta del av denna min dystra sång
kan det gå ännu mera fel än det gick denna gång?

och vår sol ska sluta brinna om sex miljarder år
då kommer allt försvinna av oss finns inga spår

då är vi, du och jag, i en annan dimension
och kanske, en dag, får vi se en ny explosion




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 410 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-04-09 11:14



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Ge Darwin en förnyad chans
att göra en människa med sans
vett och balans.
Han kanske lyckas bättre denna gång
och gör livet till glädje och sång







2019-04-09

  Språk, hjärna!
Speciellt betonas de två sista stroferna ;)
2019-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP