Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Ingår i "Litterära brottstycken" Omslagslayout av Sten Wiking©


GUD ÄR DÖD SÅ OCH NIETZSCHE

Genialitet och galenskap var närbesläktad
med Friedrich Willhelm Nietzsche (1844-
1900)den tyske poeten,filologen,filosofen
och författaren mm.

Uppväxt på ett släktträd med rötterna
djupt i den kristna läran,är det förståeligt
Nietzsche blev en hätsk kritiker emot
densamma i vilken han hävdat religionen
är för boskap utan vilja och identitet.

Som misogyn gick han till kvinnan med
en piska, vilket ingalunda har något med
masochism att göra,utan mer symboliskt
av att inte låta sig kuvas av en kvinna eller
försvagas av naturens instinkter,
men föredrog prostituerade när han ville
lätta på testosteronet.

Det har av negativa Nietzschekritiker hävdats
han var en inspirationskälla till nationalsoci-
alism och antisemitism med utgångspunkt av
hans övermänniskoideal,men faktum är rent
motsatt att han var extremt kritisk mot natio-
nalsocialismen och i synnerhet antisemitism
där han hävdat att judefrågan löser man bäst
genom att låta arkebusera alla antisemiter.


Nietzsche lär varit den 1:a och sista människan,
som klättrat högst i medvetandet och fallit längst,
i sin hybris vars svindel övergick i galenskap.

Den mänskliga intelligensen är begränsad,
liksom för det fattbara.

Gud är död och ävenså Nietzsche,
skillnaden ligger i att det är vetenskapligt
bevisat att Nietzsche funnits på riktigt.
*





Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 435 gånger
Publicerad 2019-04-07 21:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP