Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag ljuger öppet och ogenerat.

Jag ljuger. I ett sammanhang.
Vilket sammanhang?
Jag förstorar eller förminskar det som jag säger.
Fantasifullt eller hur?
För mytomanen eggande,eller en jargong?

Det sägs att alla människor ljuger minst en gång om dagen, är det en lögn, eller är det sant? Och att påstå att alla ljuger minst en gång om dagen...
Vad är det mer, som man gör minst en gång om dagen.... Alltså minst en, oftast flera?
Oftast handlar det om att borsta tänderna, eller gå på toa.
Är då lögnen ett avskräde, eller är den nödvändig?

Vad händer med den vars hjärna skrumpnar, för att inte fantasin finns där?
För att inte lögnen har vaknat, eller för att den alltid har funnits där?

Varför exkluderar man mytomanen genom att sätta hen i ett fack?
Och säger att Hen inte går att lita på.
Bara för att vardagslögnerna hos "oss", är mindre vedertagna.




Bunden vers av Mim
Läst 82 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-04-08 06:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim