Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När en mytoman och Kleptoman dör.

Jag och min dåvarande sambo, var inne i vår lägenhet och hittade på nåt.
Kanske att vi var inbegripna i ett samtal med varandra.
Då det knackade på dörren.
Vi hade dörrkik, så jag gick fram till dörren, och tittade vem det var.
Det var Gusten.
Vi öppnade aldrig dörren, den där dagen.

Gusten hade lånat mycket pengar av oss, och var i allmänhet även en kleptoman.
Samt mytoman.
Med diabetes.
Det hade inte så mycket med, vare hans kleptomani eller mytomani att göra.
Men kanske att det hade en inverkande roll, på det som i Gustens framtida liv skedde, drygt en månad efter att Gusten hade knackat på vår dörr?

Månaden efter "knackningen" på vår dörr...
Fick vi höra, utav min sambos bekantskapskrets, att Gusten hade dött.
Min dåvarande sambo,hade fått för sig, att Gusten tagit sitt liv, genom en överdos av insulin, men det visste han inte säkert, utan det var ren spekulation.

Jag och sambon pratade om; -Vad hade Gusten velat oss, den där dagen när vi inte öppnade dörren? Kanske var det inte ett svepskäl, för att INTE betala tillbaka tillbaka pengarna som han var oss skyldiga? Kanske ville han faktiskt betala tillbaka de pengar som han var skyldig och få rätsida på sitt liv?

Det fick vi aldrig reda på.
Men ett öde, inte grymmare än döden, drabbade även min sambo, som jag då hade gjort slut med, för att ni skall förstå mitt ordval.
Han dog. Men åren dessförinnan, efter Gusten-händelsen, drabbades inte Per av mytomani eller kleptomani, utan diabetes helt klart! Var det inte märkligt, hur vissa spår går igen, hos en annan människa, och likheterna kan finnas där mellan de två,när den ena går på jorden, och den andra är begravd under jord?
Så tänker i allafall jag, denna måndagsmorgon.







Bunden vers av Mim
Läst 84 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-04-08 06:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim