Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om en annan vän


extraknäck

fredag kväll
pulsen hög
marko pantar
stadens burkar
när han vill köpa frun nåt fint
till lilla flickan
på sin filt
bidrag räcker
aldrig till
så guld
får gömma sig i skit
minsta lilla
kan begära
när ens dagar
stavas slit
röra sig
i gryningar
arbetsplatser
kastar runt
med flit
bygg ett hem
av ingenting
klump i magen
på vägen dit
panta burkar
lördag kväll
stadens fester
extraknäck
trickle down ekonomi
fylla munnen med
oförmåga
att säga ifrån
för han har prövat
inte belönats
och inte alla
föds med rösten
dom vet inte
vad mer han kan
än att svälja stolthet
knipa käft för en familj
som bara skriker efter nåt
hur skulle det kännas
skämmas för att andas
och det värsta inte är
att ses ner på
utan känslan av
jag är samhällets last
och mitt faderskap
är kasst
extraknäcker
vem som helst
panta burk
i frisk luft
är gratis än
matematik
trickle down ekonomi
att guld kan gömma sig i skit
eller dölja sig helt
är livet på praktik
att alltid
alltid
all tid
koka soppa på en flik




Fri vers av Love Död
Läst 119 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-04-08 10:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En riktigt sorglig historia som verkligen inträffar ofta.
2019-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Love Död
Love Död