Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jagad av framtiden. ..



Läraren kan visa dig kartblad
Över hur allt såg ut förut

Och hur allt till skillnad
ser ut just nu

Ifall du hajar bilden



Men om hur allt ska bli
Säger läraren, är upp till Dig

Och våra gemensamma
Barn där ute i livet

Inget och allt är givet
Det är bara att ta klivet

Rakt ut i framtiden

Bland glittrande daggdroppar
Med flitigt vandrande myrben


Och i en Stadskonferens aula
Bestämmer sig de konservativa
På sitt Partimöte

Att kärnkraften är
det bästa för miljön

Och värt att satsa
vidare på. ..

Men att terrorister
Eller hemliga
organisationer

Kan spränga loss
Kraften och få både

Köttet hos goda som
onda att ruttna bort

Så att de ej kan
Öppna sina käftar

Igen med en halverings
tid på 200.000 år


Är inget särskilt att fästa
Sig vid, man kan ju alltid

Ändra valslogans tills
nästa valår

När man sett efter hur
Väljarvindarna blåst

För man måste ju alltid
Tänka på Storbolagens
bästa i första hand. ..

Inte oroa sig i onödan

Och rätta sig efter de
Marknads ekonomiska

Reglerna som (o)synligt
styr
Välfärden i hela världen


Eller hur. ..?











Övriga genrer (Satir) av Sefarge VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-04-08 19:54



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Lägg ner företagen så slipper vi kärnkraften
2019-04-08

  Fulbergarn
Ja, man måste rätta sig i leden och vända kappan efter vinden, man får hoppas på att terroristerna också älskar sin barn.
2019-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP