Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bubblor och blad


Stadens badhus är min oas
Här möter blått grönt
och kropp möter själ
och hon möter hen

Vatten liknar kärlek
omsluter, smeker,
bjuder motstånd
lenar och läker

i värmande bubblor
och svalkande blåhet
möter mina drömmar
underbara vänner

värmande skratt
engagerade röster
glödande klippor
vaggande vågor

många fina människor har jag hört
men en har jag saknat i dagar
som sång och dans

i vindens blad
kommer hen

kommer snart
till vår oas!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-04-08 22:40



Bookmark and Share


  Respons VIP
Livsbejakande miljö i en livsbejakande dikt av en livsbejakande poet. Det kan bara bli bra!
2019-04-15

  Anya VIP
Härligt med en sådan oas. Du får mig att längta efter att simma och bada. Till sommaren blir det i alla fall av.
2019-04-12

  lila fjäderblomman VIP
Fint! :)
2019-04-11

  Marita Ohlquist VIP
Fin text som förmedlar livsglädje av det som är och det som komma skall!
2019-04-10

  Lars Hedlin
Jätte fint skaldat!
2019-04-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Ett härligt ode till vattnet och dess sensuella och läkande kraft. Och till kära badgäster:)
2019-04-09

  Kungskobran VIP
Bad är härligt men har svårt med kloret
det får bli utomhus i stället
2019-04-09

  ULJO
Härligt med bad. Nyttigt och uppfriskande
2019-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP