Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Litterära brottstycken"( tyska delen) Omslagsdesign av Sten Wiking.


FRÅN TEORETISK FILOSOFI TILL PRAKTISK

Att hänga med i den tyske filosofen
Friedrich Von Schellings(1775-1854)
filosofiska utvecklingslära,
är att följa honom genom tre utveck-
lingsstadier fr 1797-1800,1801-1808,
1809-1854
och man kan förlita sig på en ärligt
begåvad sökare,
om än stursk och högmodig mot sina
meningsmotståndare,
men ändå lättpåverkad av det som
tilltalade hans sensibla intellekt,
ingav han respekt med sin allvarliga
ton.

Däremot synes det saknas solid fakta
bakom hans filosofiska doktriner,
vilka kan uppfattas som filosofiska
irrbloss,där han mer framstår som
en poetisk filosof,
men som ändå klarnade så pass
att han nådde fram till en praktisk
filosofi,mer förankrad i realismen
än tidigare teoretiska fantasier.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 411 gånger
Publicerad 2019-04-09 17:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP