Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till de könlösa

Hej lilla katt
lever du här alldeles ensam
i en övergiven engelsk park
som blir vackrare
ju mer övergiven den är

Dina enformiga dagar
är inte enformiga för dig
Du tycker inte synd om dig själv
Jo ibland, men ditt hjärta har styrkan
av tre mäns hjärta

De enda röster som hörs här
är grenarnas gnissel
Här finns inga passioner
Ingen Ofelia i bäcken
Ingen Orfeus som spelar bland löven

Inne i staden i husen
leker människorna
mamma pappa barn
men befinner sig ändå
fyra tusen mil ifrån varandra

Och så finns de
såväl fåglar som träd
djur som människor
som gjort sig könlösa
för himlens skull




Fri vers av All my ghosts
Läst 250 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-04-09 17:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Den här passar fint i hop med dikten ”gravid” ser jag nu. Om att ställa sig lite utanför kärnfamiljsnormen. Jag gillar ”du tycker inte synd om dig själv, jo ibland”. Det är den typen av formuleringar som sätter fart på tankarna. Det är på ett sätt, men samtidigt är det också på ett annat. Jag undrar så hur det är att vara könlös. Könet är en så stor del av vår existens. Åtminstone för väldigt många.
2019-05-14

    ej medlem längre
Intressant. Lämnar tolkningsutrymme på flera plan.
2019-04-09
  > Nästa text
< Föregående

All my ghosts