Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Turistens tappade ansiktsmask"



Skrik prutt fis
och stön

Var bara så
Onomatopoetisk
Du kan

Klia dig på ditt
Kön

Munhuggs lite
Med en näbbgädda

Och Be morgonens
Kallskänka att
Få slippa ta en

Kallsup när du
Skall ner i
swimmingpoolen

Utan stänkskydd
Med din nedbantade
Kropp

Då du visar upp dig inför
alla de andra turisterna

Såsom den färgglada
Tupp du innerst inne
verkligen är


Lev ut ditt liv
För du är ju bara

I underbara
Bangkok en kort
liten Stund

Innan Ekorrhjulet
I gamla Svedala

Börjar om igen


Med din rika men
Snikna Svärmors

Tandproteser glatt
Leende i ett glas vatten

När ni kommer på
Morgonbesök med
Tårta och hurrarop


För att hon lyckats
Fylla jämna år

Därför hon ej haft
den stora
Anständigheten att

Kila vidare och lämna
Över all sin kosing

Till er som skulle
Bli lösningen på
allas edra problem


Så skrik prutt fis
och stön

Och be en bön att
Du kan leva vidare
På din skrala lön

När du far tillbaks
Till Ekorrhjulet och

Inväntar att Euforia
Och Fru Fortuna

Skall öppna upp sig
I all sin generösa glans

Och ni tillsammans i glädje
Med ett glas champagne

Kan flyga bort i rikedom
Någon annan stans











Prosa (Fabel/Saga) av Sefarge VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-04-09 20:17



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Denna text skulle göra sig uppläst av, hm! Ja vem?
2019-04-11

  Kungskobran VIP
Bodil Malmsten klass
2019-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP