Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrev en helt annan text på vers, då jag skulle spara, hängde sig programmet och allt bara försvann 'ut genom ett fönster' i mera verkligheten. Följande torra och mindre aptitretande text ersatte den högst torftigt.


Svårigheter med att äta wienerbröd (A)





En orsak och kanske den som först kommer till en människa, är att ett wienerbröd inte är en bakelse, inget bakverk gjord med piskad grädde eller ens någon riktig kaka eller bulle. Den verkar stå ut litet och ändå verkar det finnas flera olika sorter och utseenden på dem. Danska wienerbröd exempelvis och de som har vissa likheter med munkar, genom att innehålla sylt ibland eller i vilket fall delvis. Svenska wienerbröd smular mycket, de verkar byggda av fluffiga lager med ytor som faller i flagor då de inmundigas med eller utan dryck. Danska däremot är snarare mera lika vetelängder eller bullar och har en litet annan konsistens och uppbyggnad. Litet som skillnaden mellan svensk pytt i panna och dansk stuvad pytt med innehåll av någon sorts flytande mejerivara eller sås. En del bullar och wienerbröd är beströdda med nötter, mandelflarn eller flagor av jordnötter, bullar kan vara penslade, med en blandning av rå äggula och eller socker, vatten eller något som kan få socker eller pärlsocker att fastna på dess yta. Likadant med vetelängd, olika sorters kakor samt just olika sorters wienerbröd och andra bakverk. Till och med vanligt bröd penslas med vatten, blir överströdd med något, frön, groddar et cetera. En del människor njuter ensamma eller i grupp, medan andra har det som ett 'missbruk', som en sorts mat. Istället för att äta mat går det att dricka annat än mjölk eller vatten, äta 'snacks' eller olika sorters bröd som oftast kopplas samman med mellanmål, dessert, lyx eller liknande. Där finns en längtan ofta efter att 'busa', en del av bus är att äta 'onyttiga' saker. En del av dem är just bakelser, wienerbröd, tårta, kaka, snask, snacks eller liknande som inte räknas som för kroppen 'nyttiga' ämnen.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 154 gånger
Publicerad 2021-04-13 20:38



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Wienerbröd
gör att magen
trivselskott skjuter
och då jag bara
njuter... .. .
2021-04-16

  ULJO
Wienerbröd är fett, kladdigt och sött och inte bra för hälsan.
2021-04-14
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP