Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DASSPAPPER

Som väntat fick jag nej av storförlagen.
"Tyvärr" fanns ingen plats för mina dikter.
Först måste man uppfylla sina plikter
mot dem som är i ropet just för dagen.

Den poesi som jag representerar
ger ej det klirr i kassaapparaten,
varken för Nordstedts, Bonniers och staten,
som kändisarna redan levererar.

Min poesi är kanske alltför dålig,
åtminstone i storförlagens smak.
Den duger till att torka sig där bak,

men monetärt är den ju undermålig.
Den platsar därför inte på parnassen.
Min poesi får plats på utedassen!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-04-09 22:11



Bookmark and Share


  Tomas Karlsson VIP
:-D
2019-04-16

  SatansSon
du duger nog men inte för dassiga lektörer.
2019-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP