Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Funderingar om svart och vitt

skuggorna
från schackbrädets pjäser
är det så enkelt
att vitt står för de goda
och svart står för de onda?

en snigel kryper
längs eggen på ett rakblad
kan den välja vilken sida den glider ner på
eller klyvs den i två halvor?

var och en av oss har
en ängel på den ena axeln
och en djävul på den andra
och man måste välja
vilken av dem man lyssnar på

vad är ondska?
där finns nånting
av oss alla
där finns nån
som kunde vara
vem som helst av oss

vad är moral?
vad är skuld?
vad är sanning?
vad är rätt, vad är fel?
vad är gott, vad är ont?
vem har rätt att döma?

snigeln kryper vidare –
och vet man själv
vilken sida man spelar på?
de flesta tror väl att de vet –
men vem kan avgöra?




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 334 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-04-11 12:54



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Jag dömmer ingen men står för vad jag säger
2019-04-11

  AKT VIP
Det som är ondskefullt för någon behöver nödvändigtvis inte vara det för alla. Exempelvis är inte satanismen ondskefull för utövarna utan istället livsbejakande. Däri bildas ett moralkodex som är svårtolkat för en utomstående. Vad är då skuld och sanning? Vem har rätt att döma?
2019-04-11

  Språk, hjärna!
Jå-å!
2019-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP