Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som man är klädd, blir man hädd

Ett gammalt jämtländskt ordstäv säger ovanstående

Det menas att om man är välansad, så blir man artigt bemött

Detsamma kan också sägas om den som formulerar sig bra

i tal och skrift och på så sätt blir respekterad på ett bra sätt




Prosa av Valter Örn VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-04-10 12:09



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Hm, kul med dialektala rim,
det ligger nog nåt i det också!
2019-04-10

  soligajag_1 VIP
Du har så rätt Valter , men jag håller inte med om att "alla" tar denna sed med sig! Fint folk kan bete sig illa , med och tvärtom.
2019-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP