Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

översatt dna

och man gör allt för att lugna
kammar supermarket-gångar
smeker maten
stela fingrar
händer ner i
varje strumpa
det finns ett lugn där
och är så stort
att man kan dröja
universum
börjar drömma
gör det inte snabbare
att man skyndar
och man börjar
verkligen undra
om man kan ändra
nått om något
verkar hända
när vi blundar
när andra inte
verkar se oss
plötsligt är skorna
dubbeltunga
plötsligt har vänner
blivit tysta
och du lyssnar
så bra på andra
men du ler som
att du har mördat
och tyckt om det
du har styckat
upp ett helt liv
fören och efter
men aldrig hamnat
riktigt mitt i

så man börjar tvivla
på riktiga värden
sen så är det
del av din skit
ditt svin
varför aldrig
säga rätt saker
här ska tas molly
på begravning
nu ska du dö
på nåns bröllop
omlott
actionrullat
proteinet

översätt mitt dna

mina celler
allt jag har
räkna skeletten
ranka momenten
molekyler
apar efter
mikroskåpen
mina atomer
ser ut som jag

osmosera
min kära
låt oss rinna
i varandra
är grabben gravad
på fatet bredvid
undrar vad man blir
kokt eller stekt
och varför varken
hackad eller malen
inuti det
är det råbiff
i ett styckte
fast gjuten
alltjämt bruten
men inte ätbar
får stoppa spruten
några tårar
några för många
du får inte
visa svaghet
och du, en svaghet
är en smaksak
visa inget
bara hålla rakt
bara håll käft
säga inget
förutom till dom
du ändå inte vill ha
nobel i tanken
hänsynslös är akten
slaktmasken
den är alltid på
redo att kapa
middag för två

och aktern
trodde den låg bakom
men barndomsfelen
flyter som korken
kör över alla
nolla på nolltid
att leva livet
tio gånger
för att lyckas
en enda kort stund
hundlivet
som gett inget
när man tror man
käkat benet
fast man glömt det
fast man minns att
minns varje måltid
för dom kommer
alltid för sällan
helt uppvärmda
genomstekta
eller kokta
och man undrar
varför man lugnas
kammar runt i
ljusa gångar
för att andas
i rektanglar
det sägs lindra
och omhulda
varenda motgift
och man undrar
om det vart bättre
om man släppt allt
och bara satt sig
så man satt sig
man bara sitter
och undrar varför
man bara sitter









Fri vers av Love Död
Läst 258 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-06-04 22:03



Bookmark and Share


  87383 Karlsson
Du har en rytm, som gör att man måste viska texten för sig själv. Det hela blir mycket effektfullt.
2019-06-06

  SatansSon VIP
bra. men texten är för lång.
2019-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Love Död
Love Död