Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


©Ingår i "Strindbergiana"av Sten Wiking.Omslagsdesign av Författaren.


FRIDA OCH ÅGUST I ÄKTENSKAPLIGT TRÅNGMÅL

Frida : Jo se han,jag har tänkt
tanken av att skiljas.

Ågust : Jaså ! det har Frida,
börjat tänka,
något som hon aldrig tidigare gjort,
vad jag kan minnas,
och huru i helfvetet tänka hon då ?

Frida : Att vårt äktenskap är en läxa
vi aldrig kan lära oss.

Ågust : Läxa och läxa !?
jag ska lära Frida
en läxa jag,
för se hon här vad jag i gåfva fått
af sjelfvaste Nietzsche om inte en
ridpiska af läder,
jo ! minsann,
en man glömma icke piskan
då han gå till kvinnan inte,
så där har hon läxan,
och den enda läxa hon ska lära.

*




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 334 gånger
Publicerad 2019-04-11 03:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP