Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som en skugga

Jag ser honom komma
Hon går som alltid tätt bakom
Ljudlöst
Som en skugga
Man kan se att hon är sorgsen
Jag älskar henne inte,
säger han
Och sträcker fram sina händer
mot mig
Han älskar henne inte,
tänker jag
Våra läppar söker varann
och jag ser hur kyssen
träffar hennes ansikte
Som ett slag
Han sparkar mot henne
som mot en vildhund
tills hon faller omkull
Jag kan höra henne gråta
medan vi går
Plötsligt upptäcker jag mig själv
tätt bakom honom
Som en sorgsen skugga
Jag ser honom sträcka fram
sina händer mot ännu en kvinna
Hör honom säga
Jag älskar dem inte




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 357 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-04-11 10:18



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Varat på skuggsidan påminner om C.Jungs Jungs psykologiska term.
Skuggan talar mot den bild vi vill ha
av oss själva. Den skapar ångest och
raserar illusionen om det perfekta.
2019-04-12

  Lottie Ålhed VIP
Intressant text. Plötsligt upptäcker jag mig själv bakom honom som en sorgsen skugga ger hela innehållet substans i mitt tycke
2019-04-12

    ej medlem längre
Den här tyckte jag om väldigt mycket! Ruskigt bra! 10/10
2019-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP