Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Själen påminner mig

Vattenstrålarna sköljer över min kropp
som renas från all smuts
men själen min förblir svart
den går inte att tvätta ren
själen har bara små vita fläckar kvar
som väntas på att färgas
av all den svarta färg
som fyller mig med allt ont
vilket påminner mig om vem jag är




Fri vers av Nattis83
Läst 601 gånger
Publicerad 2006-06-22 22:35



Bookmark and Share


  Albert
den svarta färgen är en blandning av alla färger, och alla färger behövs i en människa, tror jag, du har alla färger! det är inte alls något ont i dig, det är bara målarfärg det där, under färgen är det en jättevacker yta
2006-06-25

  kapiish
vilken ångest, "vilket påminner mig om vem jag är " .. kan man verkligen vara så svart tro? ja, kanske ..
2006-06-23

  stefan.g
Djupt med insiktsfullt vetande tar texten sig fram. Den åker känslomässigt likt en båt i gropig sjö. Man riktigt känner av själens krabba miljön. Själen beskrivs, i ett lite förbittrat tillstånd. Om ett liv som upplever och säkert tror det är kört, när den "svarta färgen" far fram. "Själen som påminner mig"....Är otrolig på flera sätt. Den förmedlar känslor väl mörka, men dock inte ett tillstånd, inte ett förevigat perspektiv, av en tillvaro. Nej....därför det finns "vita fläckar kvar", dessa små, så som dem ljus strålar de är! Där finns inget mörker, därför att fläckarna är vita. Detta ger texten som är intressant skriven hopp! Och det gör den både spännande och åtråvärd för att den faktiskt bär hopp. Till slut, "vilket påminner mig om vem jag är", som man kan läsa avslutningsvis, är tvivel av konstateranden, tycker jag.... Vilket jag menar är att vattenstrålarna som sköljer kroppen, är inte själen utesluten. Själen vill jag påstå, renas och får också del av sinnenas alla intryck av smuts som sköljes bort. Själen är med på gott och ont vilket jag ser som en stor tillgång, det bekräftar ju att man faktiskt lever, trots smärta, så lever man och andas. Vilket är en stor fördel i en process....Som allt jämt pågår.. Och där strålarna av ljus, sakta men säkert bryter fram! Tack för läsningen.....
2006-06-22

    ej medlem längre
..denna text griper tag i en, skakar om...bra skrivet!
2006-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Nattis83
Nattis83