Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sista saxbacken

Spelbolag av olika slag varnas från högsta ort för risken med alltför förförisk reklam till gamblers om stora vinster, glamoröst liv och bekymmersfri tillvaro. Spelberoende är inte en merit.
Vem i ansvarig ställning varnar startande med högt startnummer, utan djupare självinsikt och i avsaknad av tillräcklig grundkondition, om riskerna med armstakande och bendiagonalande i Gustav Vasas spår för framtids segrar?
Måhända är det inte så lätt att avstå från den av kompisar ihopsamlade startavgiften. Än svårare är det om omgivningen är snöfri och den egna entusiasmen ytterst måttlig.
I toppen av en saxbacke förväntar man sig att närstående coach peppar genom uppmuntrande ord och energigivande dryck, men i syrebristens töcken och mjölksyrans förlamning är steget inte långt mellan att gå ur spår och att spåra ur helt och då känna flåset i nacken från en lieutrustad åkare på glid från en helt annan existens.
Fullföljt lopp är en merit...om man överlever.
Vila i frid du som inte nådde fram!
Kanske hade du, om du kunnat kommunicera från andra sidan, förklarat, utan att staka dig, hur loppet kändes:
- Jag hade tyvärr inte dagen. Kroppen svarade inte. Utan fäste gled livet mig ur händerna. Men nu ska jag valla om och satsa på ett annat långlopp, det allra sista, det längsta av dem alla, fritt från trötthet, smärta och bakhala skidor...med mål bortom tid och rum.




Prosa av sunnanö
Läst 144 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-04-11 19:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sunnanö