Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ännu en text ur mina gömmor - Skrev den någon gång sommaren 1983 ... En liten stilla betraktelse av livets oändliga cirkel ... - Publicerad här tidigare i maj 2005


Det lilla paret på parkbänken ...

Det lilla paret på parkbänken
så slitna och grå ,
men ack så söta de är
där de sitter och håller varandra i hand
ändå de två ... 

En hel värld av oupptäckta okända ting ,
den lilla parken är här omkring ... 

Det lilla paret på parkbänken
ser på oss unga som komma och gå ...
Vi ser på dem som slitna och grå ,
men något vi ej kan förstå
är att det lilla paret på parkbänken
har en distans till livet
och kan betrakta,
gå bakom, se och veta mer
än vi själva vet om oss ...

...  mer än vi någonsin kan förstå ...

Kanske när tiden hunnit oss i fatt
och vi sitter på en liten parkbänk, 
slitna och grå ...
... vi har den distans till livet 
som så väl behövs
för att vi ska kunna se och förstå
det samma
som det lilla paret på parkbänken,
så slitna och grå,
redan ser och förstår ... 

... att det vi tror
oss om att själva ha upptäckt idag
ändå är samma ting
som det lilla paret på parkbänken
 upptäckte igår ...


©Peter Stjerngrim




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-04-12 01:43



Bookmark and Share


  Rise Little One
Förr eller senare är vi där och får chansen att uppleva den känslan...
2019-04-12

    ej medlem längre
Väl talat! ingen gudalik kärlek bara naturliga förklaringar
2019-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP