Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

«{HEDONISMENS EVANGELIUM}»

Den epikureiska epikurism
av hedonism vars vivörer
mässande apostroferar dess
helbrägdagörande kurer,
är som de utlovar paradiset
utan uppoffring.

En livets räkmacka rent av,
där meningen med livet är
att älska,äta och dricka,
men att sova endast när det
finns tid till det eller för att
återvinna energi nog för att
fortsätta äta,älska,dricka
och orka vila sig emellanåt.

Alltnog ! alltväl !
av naturens källor man må
berikas,
i överflöd av lust,
emedan andra arbetar för
någras välstånd.

**




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 281 gånger
Publicerad 2019-04-12 03:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP