Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


När motorcyklarna försvann från Tomtebogatan

 

 

Jag har systematiskt punkterat 
däck och demolerat motorcyklar 
på min gata

De har stört mig när jag behöver 
tystnad
Överåriga män med avtagande libido
axlar sina stålhingstar 
och kör varv efter varv i 
kvarteret

Efter några års prickskytte
på däck från mitt fönster 
stoppade jag en flock 
fartdårar med en Spikmatta

Ambulanser gick i skytteltrafik 
och jag drog mig stilla tillbaka 
och kastade över Spikmattan 
till grannarnas bakgård

Nu är jag en rutinerad seriemotorcykeldödare

Mina torpeder hämtar 
motorcyklar diskret om 
natten och dumpar dem
i en djup damm i skogen

Nu råder tystnad 
Ingen köper längre motorcyklar
här då försäkringsbolagen 
chockhöjt premierna

Silence is Golden

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 322 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2019-04-12 17:43

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Virtuost humoristiskt. Bra!
2019-04-13

    Svante Pissvante
Vroom vroom :^)
2019-04-13

  Respons VIP
Motorcyklar kan verkligen väcka känslor!
2019-04-13

  Bodingen VIP
Vissa låter som den snabbaste fågeln när de åker iväg: Öööööörn öööööörn ööööörn ööööööörn ööööööörn (5-växlad he)
2019-04-12

  Poeten Salvador VIP
Sådana känslor kan man ha
2019-04-12

  Kungskobran VIP
Tog av ljuddämparen på min knarr för att det skulle höras ändå mer,
det var häftigt då äldre män hötte
med nävarna då tog jag och mina kompisar en extra tur runt kvarteret och vrålgasade
2019-04-12

  Öknens Ros VIP
gangsterfasoner! ;)
2019-04-12

    ej medlem längre
Vad jag hoppas att detta är en sann historia!!!
2019-04-12

  Anya VIP
Denna gillade jag. Den humoristiska tonen. "seriemotorcykeldödare" hahaha Suveränt.
2019-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten