Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SAPFISK TUCH V

SAPFISK VÅR

Blå är himlen befruktad kliver fågeln
ensam ut på det kalla taket av plåt
ser ej faran att blotta kroppen. Högt flög
den svultna höken.

Ödet virvlar nedåt mot frusna fågeln,
hungrig skall nu jägaren magen mätta.
Äggstinn duvan fångas i dödens grepp, tyst
skall våren förbli.

© Bosse 13 april 2019.




Bunden vers (Annat versmått) av Bossepoet från Österbotten
Läst 155 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-04-13 11:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten