Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vem är du bortom alla överföringar genom generationer bakåt....


När är du beredd att se bortom illusionen?

Jag har forskat i hur människor lever sina liv
genom sitt "karma" dvs sitt förflutna som åter
speglar värderingar på gott och ont som berättats
genom ord, handlingar och värderingar i nuet.

Dina nedärvda egenskaper som visats dig
kanske handlar om rädslor, maktspel och
olika kontrollbehov.

Hur läste du av dina föräldrar vad som var
rätt och fel? Hur gjorde de för att berätta om
sin omvärlds uppfattning. Hur medvetna var
de om sina behov av kärlek och närhet?
Hade de grundat dessa känslor i tillit eller
visade de upp negativa berättelser om svek
som du omedvetet tog emot utan skydd och
medvetenhet.

Dina föräldrars upplevelser är mönster
som är överlevnads strategier som du fått
och har en chans att genomskåda om du
vill tränga bakom ord och handlingar.

Se dina styrkor som också visats, fällorna är
det undermedvetna som dolts genom de
värderingar som handlar om skuld och skam.

Var kommer kvinno och mans förakt ifrån?
Vad hände för länge sedan som gjorde att
rädslorna inplanterats genom generationer?

Kan man gå såg långt tillbaka som till bibelns
berättelse där kvinnan skapades av mannens revben
och genom den nedskrivningen aldrig blev en egen
individ.
Vem skrev den historien och gav kvinnan en
underordnad roll.

Far och dotter relationen och mor och son
relationen berättar om synen och värderingen
av hur man blir en självständig individ med
en trygg medvetenhet om sitt eget värde i
förhållande till sin nästa och till allt levande
på denna planet.













Övriga genrer (Drama/Dialog) av WyS VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-04-13 11:54



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra skildrat i en insiktsfull ton!
2019-04-16

  Hopplös själ
Intressanta tankar!
Gillar när man utmanar föreställningar och även sådant som ligger i det omedvetna.

2019-04-13
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP