Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


Lugna rummet

 

 

Efter morgonljuset
söker jag ett lugnt rum 
där jag kan släppa tanken
på dagen

Jag orkar inte fånga den 
utan vill slippa snaran av krav
och halvhjärtade löften

Om jag får kontakt med 
känslotåget som rusar 
förbi 
Om jag kan fånga några 
vackra tankar om framtiden

Då infinner sig kanske friden
En vän som drar upp mig 
ur det melankoliska träsket

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 439 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2019-04-13 17:40

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Poeten Salvador VIP
Kontakten
2019-04-14

  Öknens Ros VIP
vissa dagar tunga som bly att uthärda.
2019-04-14

  Respons VIP
”Fånga dagen” verkar blir ett krav, en prestation som gör att du förlorar dagen.
2019-04-14

  Kungskobran VIP

Melankolin är poetens bästa vän
med den kan man ge sig hän
lyfta till oanad höjd
och bli med sig själv nöjd

Ta ett glas champagne för melankolin
den gör dig lugn och fin
den berikar din själ
och vill dig väl



2019-04-13

  Elinor Sörensson VIP
I det rummet behöver man vila ibland.
2019-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten