Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utan, hur ska livet klaras?

Vi alla har ett stort uterum
utan stängsel och utan låsta grindar
där blir vi som friska vindar
vi tar oss fritt ut och in
och kan följa otrampade stigar
i frihet utan att någon kräver nå´t
inte ens en avgift för entré
vi kan se oss runt om i timmar
och slå oss ner och stanna
så länge vi vill och orkar
även slumra till på en tuva
ingen polis rycker in där
och frågar vad vi håller på med här
eller sätta sig ner
och ha ett träd i ryggen
gärna på en bergknalle
och se ut och ner över bygden
den fina utsikten
som den goda luften ta in
och känna glädjen sin
att där i naturen få vara med
och ifred bara få sitta och njuta och se
på djuren som rör sig runt ikring
inte göra någonting alls:
Bara där få vara!












Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 118 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-04-14 05:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt