Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
VätteTV visar en möbel el dyl interiör per dygn, t.o.m. annandag påsk [i viss mån inspirerad av Nannas deckargåta Fågelmorden, eller mycket löst baserad på]


PåskSkåpet Lucka 14 : FågelBuren

 

 

 

står där på vid gavel

 

i en gulblommig tambur

 

glänst igenom galler

 

deras tomma fågelbur

 

 

vårvilt undulater

 

likt var fink ur finkan flytt

 

flyger snart tillbaka

 

huru hungern åter grytt

 

 

hemtamt fröer skalas

 

gamla rummet tycks som nytt

 

speglar sig i leksak

 

putsad dräkt fått fjäder bytt

 

 

alltjämt redskap gungar

 

medan tar sin sista lur

 

dör en av dem gåtfullt

 

vet ej varför - bara hur

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-04-14 12:24



Bookmark and Share


  Nanna X
Haha Fink och finka, tack. Men sorgligt med en tom fågelbur?
2019-04-14
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP