Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I ett gränsland

Nyisens hinna var tunn och skör,
andetagen fyllda av gryningsluft.
Det styva gräset sprakade i rimfrostdräkt
medan stjärnornas värld dekorerade himlavalvet.
I väster speglade sig månen i det frusna vattnet.
Månstrålar belyste en pälsbeklädd varelse,
vars nos vändes längtansfullt mot månens intensiva ljus.
Silhuetten på fyra ben tycktes äska tystnad.
Den omkringliggande naturen höll andan.
Sången började i en låg trevande ton
för att snart öka i såväl tonhöjd som styrka.
Iskylan skar genom ben och märg.
Samtidigt spreds en förunderlig värme i det åsyna vittnets huttrande lekamen.
Sången från andra sidan viken tonade ut
i en tid som hade stannat för en stund.
Endast nyisen låg nu i månskenets väg.
Tillbaka i den slumrande värmen inomhus
i det halvvakna tillståndet i gränslandet mellan dröm och verklighet
dök den fyrbente sångaren åter upp.
Som ett avlägset minne hördes sången på nytt från andra sidan,
gryningens aria,
framförd av månskensvargen.









Prosa av sunnanö
Läst 157 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-04-14 10:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sunnanö