Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förlåtelsen


Sanningen kommer undantagslöst ikapp oss alla till slut, hur mycket vi än slingrar oss och förnekar, hur mycket vi än har glömt och förträngt. Sanningen springer ur kärleken, vilket kan leda till förlåtelse. Skammen och förnekelsen stryper relationerna. Varför inte bara inse och erkänna: Jag var en idiot, kan du förlåta mig? Jag var inte mig själv, kan vi försonas? Jag var en hustyrann, jag kränkte dig och dom andra i familjen. Förlåt. Förlåtelsens ljus som helar och skingrar rädslor och dimmor, tills endast glädje och ömhet finns kvar. En vuxen lösning av konflikter, det är så allvarligt som det kan bli, och sen förlåtelsen. Det gör ont, med sanningar och konfrontation. Men det känns himmelskt gott i slutändan.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Johan Bergstjärna VIP
Läst 126 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-04-14 16:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så sant. Sanningen och ärligheten kommer fram till slut. Bra skrivet.
2019-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP