Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sjuradig strof (psalm)


PÅSKPSALM

Det finns en tro som många får
än i moderna tider,
för även nutidsmänskor når
den insikten omsider,
att Huvudskalleplatsens scen
förtäljer oss historien
om gudomen som lider.

Det är den tro som framåt för
fast tvivlet stundom stänger,
den tron att Mänskosonen dör,
när han på korset hänger
och pinas svårt på plågans stam,
ett mänsklighetens offerlamm,
som skulden undantränger.

Det är en tro att Jesus Krist
går segrande ur döden,
att långfredagen blir till sist
befrielsen från nöden
och armodet i själens rum,
när korsets evangelium
står fram i påskdagsglöden!




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-04-14 17:39



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Klassiskt.
2019-04-22

  Tea Frid
Det sista stycket blir en helt lysande avslutning. Mycket glad att dina texter finns att läsa här.
2019-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP