Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad vill jag göra?


Medberoende 2

Nu är det dags att rikta om mina tentakler och ställa en rak och öppen fråga
Vad vill du göra i påsk?
Vill du sitta på en lång påskmiddag med din familj?
Vill du ägna långfredag åt att laga middag?

Jag vill träffa dem en liten stund
Då blir det bättre med tre-kaffe
Med rabarberpaj

Slipa och spackla Mattias rum
Jag får slipa och spackla
Jag vill göra fint

Inte bara serva de andra som gör fint
Jag vill göra
Jag vill inte serva

Jag kan inte
Det blir fel
Det blir fult
Det går för långsamt

Alla andra kan bättre
Alla andra vet bättre
Jag kan ingenting
Och jag vet inte ens vad jag vill

Utan spaning ingen aning
Nu är det dags att spana över vad jag vill
Det är min tur att få bestämma
att ge mig själv tiden
Jag behöver ge mig själv förtroendet att lyssna och notera
Jag behöver ta mig själv på allvar

Tiden är inne att rikta om tentaklerna utan att skämmas, utan att be om ursäkt.
De andra får tala för sina behov





Fri vers (Prosapoesi) av Mackan 1966 VIP
Läst 291 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-04-15 08:02



Bookmark and Share


  filosofian
Wow vad fin. Slående. Rakt in i hjärtat.
2019-04-19

  Syrran77
Bra!
2019-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Mackan 1966 VIP