Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om hälsa utan tid



Varför har du fokus på tiden
och inte rummet ?

Att gå regelbundet,
kanske en halvtimme om dagen,
är i långa loppet lika effektivt för hälsan
som att jogga/springa.

Och det roligaste av allt -
förutom att du inte behöver ha ångest
över huruvida du ska bli för trött -
så är skaderisken vid promenad blott 5 %
medan löpningens uppskattas till 70.

Du behöver inga superdyra Asics,
läckra benkläder och utrustning
för att hålla dig i form.
Glöm gymkortet !
Det räcker med att gå.

Bakom "kraven" ligger som så ofta
en hel industri som vill mjölka dig
via din fåfänga.

Och du ! Du får stanna
och lägga dig ned i skogen
eller vid den porlande bäcken.
Umgås med din natur !
Jaga inte döden !
Den kommer lik
förbannat.

En poet hastar inte.
Den rastar.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Gunnar Hilén VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-04-15 10:43



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Ibland skriver Du så bra... har jag visst skrivit förut i kommentar :) Bokmärker direkt, med tonvikt på de två sista stroferna. Just så!
2019-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP