Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Klimat- och miljöförstöring.


HANS & GRETA

Kom lilla Greta hälsar Hans så ska det
visas vad Hans kan.

Mediciner i toaletten, plast i havet, PET
och tops i allt "friskt" vatten. Mata djur
och mjölkkor med aluminiumburkar ute
i skogen och på ängar och diken.
Hans han kan han som de flesta.

Oljespill rakt ner i vårt grundvattnen.
Fiskarna flyter uppochner sakta i ån.

Låt bilmotorn stå på - utifall du ska köra.

Flyg till Svalbard, hämta is och kika på de
varma och svettiga björnarna. Mellanlanda
gärna i Sundsvall, okulär besiktiga de otal
tunnor som ligger i sjön med kvicksilver.

Klimatet, vad betyder det, Greta?




Övriga genrer (Satir) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 210 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-04-15 11:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje