Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek på flaska

Han sökte i djupet
kärlekens lön
sökte själslig ro
där spriten flytt
i flaskans botten
såg han möjligheter
lång ner i mörkret
det som har betytt

Han sökte på botten
det som kallas kärlek
trodde det rätta
fanns dolt någon stans
det klara glaset
med grumligt innehåll
medicinen för själen
kanske en ny chans

Han sökte försoning
sin splittrade familj
alla hårda ordval
terapisamtal i glas
trodde på kärleken
den skulle ge hjälpen
få tröst i tillvaron
det som gått i kras

Han sökte i flaskan
bland spritens ångor
det rättfärdiga steget
att få känna sig bra
men innehållet bedövar
ger känslorna en törn
han har svårt att inse
flaskan är inget att ha

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 450 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2019-04-17 08:26



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Så tragiskt, men så sant.
Varje dag dör någon av sitt missbruk.
Varje dag splittras familjer.
Jag blir ledsen!
2019-04-22

  ResenärGenomLivet VIP
Tragiskt...
2019-04-20

  soligajag_1 VIP
Du har lyckats att beskriva det hemska som tar begäret ur oss.
Varför gör vi detta med våran kropp?
Mer och mer vanligt . Tragiskt men sant!
2019-04-19

    Mino0
En kärlek utan värde.
2019-04-19

  Monika A Mirsch VIP
"Han sökte i djupet
.....
långt ner i mörkret
det som har betytt..."

Den som söker, han finner, sade någon... den som söker ... det som betytt, sade du - klokt och varsamt, eftertänksamt med eftertanke - gillar! Tack för dina tankar!
2019-04-19

  Stanley Rydell
Väl fångat och empatiskt om att förledd förlora sig själv!
2019-04-18

  Lars Hedlin
Mycket bra i sin omsorg och sorg
2019-04-18

  Ewa-Britt Nilson VIP
För klara upp
en knut till slut
finns bara kaffe
som hjälpande
attribut... Kan bli
kopp på kopp innan
man igen kommer
på topp!



2019-04-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Stor tragik, som tyvärr är allt för vanlig. Du beskriver detta elände så inkännande och bra.
2019-04-17

  DavidM VIP
Varsamt och omsorgsfullt författade strofer.
2019-04-17

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om ett tragiskt levnadsöde!
2019-04-17

  M.Eta
Där spriten går in går vettet ut! Din text beskriver detta bra!!
2019-04-17

  Feliaxel VIP
Absolut fel sorts kärlek
2019-04-17

    ej medlem längre
Så tragiskt men tyvärr alltför vanligt.
2019-04-17

  Maria Sundelin VIP
När livet går snett
2019-04-17
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO