Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kalle As

Som död
är du äntligen öppen
för tolkningar

En lätt huvudvärk
skimrar
i rummets tysta brist

Eländet forslas
på tusen och en slamrande
timmerbilar

Bob Dylan väser
i språkets sprickbildningar

Kalle As
var fordom Odin trogen,
Tor bevågen,
styrde skeppet strax in i stormen,
oförvägen
mot England;
gick i kungens hird

men Jorden kan gå under
innan påsk

Den här galaxen
är ingen säker plats
i skuggorna
av rökverksfabrikerna i Kursk

På tåget mot Jerevan
serveras magsjukesoppa

I Teheran sjunger hettan
i falsett
mellan bortvända middagshus

Du gör dig öppen
för tolkningar;
skär i halsen
skär i halsen

Kalle As
vänder första kinden till

Notre Dame brinner
som en störtande rymdfärja




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-04-15 20:38



Bookmark and Share


  Federico Romano
Bra mix av livets stunder.
2019-04-25

  peter markurth
Svävar stundtals
2019-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP