Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Åldras

 


 


För en gammal trött man


är kaffet hans tyrann


Kanske vaknar man


tänker han


 


Åldern börjar ta ut sin rätt


orkar inte lika mycket längre


Ingenting är längre lika lätt


Byxorna blir trängre och trängre


 


Men han räds ej döden


för samvetet hans är rent


Nu försöker han “bara” blåsa liv i den svalnande glöden


innan det är försent


 


Han vet att allt han gjort inte är perfekt


men han har alltid stått upp för sina misstag


Man får stå ut med en och annan defekt


säger han och sjunker in i sin gårdag


 


Tänker på när han var ung och stark och trivdes med livet


nu när han nått en högre ålder


Har han förändrats och tar ingenting för givet


i stället för att tänka på flickor och öl läser han en sjukdomsfolder




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-04-16 08:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP