Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag vill betona att jag inte bekänner mig till någon religion. Men grät ändå idag över branden i Notre Dame. Känns lite som en knutpunkt i Europa.


Vår fru

 

Andra tvillingtorn

mycket närmare hjärtat

än nine eleven  




Bunden vers (Haiku) av Nanna X
Läst 373 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-04-16 13:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket fina och förtätade rader!
2019-04-17

  Nanna X
Naturligtvis är människor ofantligt mycket viktigare än byggnader. Kändes ändå bara så tungt symboliskt att det brann i Paris hjärta...
2019-04-16

  TrollTörnTrappan VIP
Visst är det tragiskt när djävulen tar torn o takvalv... lämnar hål på både kultursymbolisk och materialhistorisk nivå!! Likafullt kunde det varit ofantligt mycket värre : ifall tusen människor skulle ha avlidit därinne, ifall terrorister fått in ännu en fot, ifall tredje världskriget hade startat såhär... Nu känns det bara oerhört onödigt (och nostalgiskt på nytt). Gillar för övrigt de matematiska förhållandena i själva din haiku!
2019-04-16

  lodjuret/seglare VIP
Kuppen i Chile samma datum, bara på sjuttiotalet, det är väl glömt nu? Nej, det glöms aldrig bort. Böcker, filmer, musik och människorna finns fortfarande, utöver minnen. Victor Jara, var väl bara ett styng i högen av styng.
2019-04-16

    Lars Gullberg
Vår historia. Synonymt med vårt europesika arv. En stor och viktig del av det har nu gått förlorat. Som en nära anhörig som nu inte längre finns. Det är så nära apokalyps man kan komma. Det här är inte terror. Det här är ren sorg över en fruktansvärd tragedi.
2019-04-16

  Birk Andersson
men skönt
att inga brandmän
gick upp i rök

2019-04-16

    ej medlem längre
Så sant!
2019-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X