Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
" används traditionellt i judiska bröllop. " Goggle men för mig ett "glädjens hemvist" symbol för det avskilda intima livet med min himmelska brudgum med förebild ända från Sinai berg där Gud mötte Mose i en molnsky som folkets representant. 2011.


CHUPPAH


När jag stilla bidar inför Gud

talar våra hjärtan till varandra,

och kärlek föder genkärlek.


Luften jag inandas är av Gud,

livgivande och stärkande.


Platsen där jag så förbliver,

är mitt allra heligaste.


Jag kommer ej dit

för att fråga Gud

om lärosatser.


Där är

mitt andliga väsens grund.


Den är oundgänglig,


men när den en gång är säkrad,

söker jag

att med Guds hjälp


uppföra dess vackra överbyggnad -

fridens och glädjens hemvist,


dit jag kommer

för att idka umgängelse med Gud.




Fri vers av Bibbi VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-04-16 17:54



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En underbar plats att vara på...
2019-04-20

  mare VIP
Ljuvligt!
2019-04-19

  Niliboy
Så fint om dig å Gud, en mogen tonårings ömma glädje å kärlek!
2019-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP